Romige gnocchi

Dit heerlijke eenpans recept met gnocchi is romig, gemakkelijk en perfect voor een diner met een extra touch.

Wij zijn thuis enorm fan van gnocchi. Vaak bakken wij deze in de pan met boter, maar door dit recept is de gnocchi ook heerlijk. Gnocchi is gemaakt van aardappel dus voor ons een prima alternatief voor pasta als wij dat al vaker eten in de week. En uiteraard is gnocchi fijn voor mensen die minder goed tegen pasta kunnen en glutenvrij. Win win dus met dit lekkere recept!

Dit recept mag wel wat langer pruttelen maar is niet super ingewikkeld. Ik vind het een fijn recept als iemand komt eten. Gezellig samen bijkletsen in de keuken terwijl ik sta te roeren. En dan kun je uiteindelijk een voedzame en lekkere maaltijd op tafel zetten. Deze romige gnocchi is echt een hit hier thuis.

Het recept is voor 2-3 personen. Eet je ervan met 3 volwassenen? Dan kan je er nog een groene salade bij serveren. En restjes kunnen lekker als lunch de volgende dag!

Wat heb je nodig voor 2/3 personen?

  • 500 gram cherry/snoep tomaatjes
  • 500 gram gnocchi (1 verpakking)
  • 2 (buffel) mozzarella in stukken gescheurd en uitgelekt
  • 2-3 tenen gepelde knoflook
  • 1 bakje basilicum grof gesneden
  • 250 ml (kook)room
  • verse peper en zout
  • 3 eetlepels olijfolie

Aan de slag!

  1. Zet een koekenpan op het vuur en doe de olijfolie in de pan. Plet de knoflook met de zijkant van het mes. Zo ‘kneus’ je de knoflook en kan hij in de pan even lekker aanbakken.
  2. Voeg de cherrytomaten toe als de knoflook al licht goudbruin wordt. De tomaatjes kunnen heel in de pan maar vaak helpt het als je de helft doormidden snijdt. Dan wordt het sneller een sausje.
  3. Zet de pan op middelhoog vuur en blijf goed roeren. Uiteindelijk is het doel dat alle tomaatjes lekker zijn geknapt. Dit proces kan even duren maar zo wordt de smaak heerlijk.
  4. Na ongeveer 15 minuten roeren giet je de (kook)room erbij, wat zout, verse peper en de helft van de basilicum. Laat dit mengsel nog 5-10 minuten lekker pruttelen.
  5. Doe de gnocchi in de pan met het tomatenmengsel. Zorg ervoor dat er voldoende vocht is, voeg desnoods warm water toe. De gnocchi kookt in de saus dus het mag wel een beetje vloeibaar zijn.
  6. Kook de gnocchi 3 minuten mee en zet het vuur uit.
  7. Verdeel de mozzarella over de pan en strooi de overige basilicum erover. Maakt het af met verse peper en eventueel chilivlokken.
  8. Serveer dit gerecht met de pan op tafel en eventueel een groene knapperige salade of een lekker stokbrood om de saus mee te dippen.

Wil je toch voor een ander soort eenpans pasta gaan? kijk dan hier voor een lekkere orzo https://www.ikhartjeeten.nl/heerlijke-orzo-met-tomaat-en-halloumi/

Geef een reactie