Over mij

Chaoot, wijnliefhebber, 30er, werkende moeder, liefhebbende vrouw, optimist, boeken, boeken en nog meer boeken. En dan is daar nog eten. Ik hou van heel veel dingen, maar eten staat erg hoog op de lijst.

Smaken, textuur, kookprocessen, het in de keuken staan en van niks een kleine hemel op aarde maken. Mijn hersens staan nooit stil. De ideeën voor nieuwe gerechten of dingen die op mijn ‘te maken’ lijstje staan, schieten altijd door mijn hoofd. Ik kan volgens anderen praten over eten alsof ik een intense liefdesrelatie met het gerecht heb. “Zoals jij over eten praat… ik krijg er altijd honger van.”

Mijn passie is het delen van liefde voor eten. Ik hoop dat mijn recepten zo inspireren dat andere mensen gaan koken. Dat ze eens wat proberen buiten hun comfortzone. En dat ze beseffen hoe makkelijk sommige dingen zijn en hoe fijn het is om verse producten te gebruiken.

Mijn recepten zijn precies zoals ik ben. Soms gezond en snel, soms intens en vol suikers. Ik eet aan de ene kant zuurdesembrood, havermout en drink groene smoothies. En daar barst mijn andere ik soms doorheen. De Manon die houdt van volvette kaasfondue met knapperig brood en een volle heerlijke wijn. Met als dessert een zelfgemaakt smeltend chocoladecakeje. Waar warme chocolade uitstroomt, zodra je een mes in het knapperige cakeje zet. Ik gok dat je tussen de regels door wel leest,welke variant mijn voorkeur heeft 😉

Wat ik hoop en wens? Dat je als een ware chef-kok de keuken in rent, na het lezen van mijn recepten. Met je garde in de aanslag en een reep chocolade voor als het misgaat. En als het misgaat… dan hebben we altijd nog afhaal-sushi en wijn.