Pompoensoep met geitenkaas

Deze heerlijke pompoensoep is bij ons thuis vaste prik zodra de pompoenen weer bij de boer liggen.
Zodra het weer kouder wordt en we de zomer gedag zeggen krijg ik altijd zin in zulke gerechten.  De salades worden ingeruild voor stevige soepen en heerlijke stoofschotels. Als je dit recept maakt ruikt het heerlijk in huis en voelt het alsof je de herfst in huis haalt!
Door de zoete smaak van de pompoen is deze soep ook een hit bij kinderen. Niet dol op koriander? Dit kun je gewoon weglaten of vervangen voor platte peterselie.

Benodigdheden voor 4 personen:
  • 1 pompoen
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • half bosje verse koriander
  • 1 liter groentebouillon
  •  2 tenen knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • Chili vlokken (optioneel)
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Voor dit recept gebruik ik de oranje Hokkaido pompoen. Van deze pompoen is de schil zacht en eet je de pompoen met schil en al. Doordat je de schil gewoon mee kookt bespaar je veel bereidingstijd en verlies je geen pompoen in de strijd. Was deze wel goed af! Snij de pompoen doormidden en haal de zaden en het vruchtvlees eruit met een lepel. Snijd de pompoen in stukken van ongeveer 3 cm en leg deze in een ovenschaal.

Meng de olijfolie in een bakje met de komijn en perst de twee knoflooktenen erdoor. Bestrijk de stukken pompoen met het mengsel en zet dit een half uur in de oven.
Haal de pompoen uit de oven en doe deze in je pan waar je de soep in wilt maken. Pureer de pompoen en voeg de bouillon toe. Ik doe de bouillon altijd nog even door de ovenschaal heen zodat alle knoflook en kruiden ook mee koken!
Tijdens het pureren kun je ook vast wat bouillon toevoegen zodat het was makkelijker gaat. Zodra je alle bouillon en pompoen in de pan hebt breng je dit aan de kook en maak de soep af met wat peper en zout.
Garneer de soep met (flink wat) verkruimelde geitenkaas en fijngesneden koriander, en strooi er wat chilivlokken overheen!

Dit recept is gebaseerd op een recept van de Allerhande.

Geef een reactie