Mini Appeltaartjes

Deze mini appeltaartjes zijn zo gemaakt, niet mega zoet en perfect te maken met dingen die je vaak in huis hebt.
Heerlijk voor een regenachtige zondagochtend bij een kopje koffie!

Benodigdheden voor 2 personen:
  • Één halve friszure appel
  • 3 plakjes bladerdeeg (uit een plakje haal ik 2 rondjes)
  • Abrikozenjam
  • Rozijnen
  • Kaneel
  • (Palm)suiker of honing
Bereidingswijze:

Haal het bladerdeeg uit de vriezer en leg deze op het aanrecht om te ontdooien. Verwarm de oven voor op 220 graden.
Verwijder het klokhuis uit de appel en snij deze in dunne plakken. Leg de rozijnen in een beetje lauw water en laat ze even wellen.
Steek, zodra het bladerdeeg ontdooit is de rondjes uit met een speciale tool of gebruik een glas hiervoor. Je snijdt dan langs de rand van het glas het rondje uit. Giet de rozijnen af en laat ze even uitlekken in een zeef.
Leg de rondjes bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier, bestrijk ze met een beetje jam. Leg hier vervolgens de gesneden appel, rozijnen en wat kaneel op en eventueel suiker of honing. De suiker gaat mooi smelten in een soort karamel, wel iets minder gezond maar maakt het  wel af! 👌
Bak ze in ongeveer 8-10 minuten gaar in de oven. Zodra ze uit de oven komen stapel je ze op elkaar zodat je een taartje krijgt. Je kunt eventueel ook nog een paar rondjes niet beleggen maar gewoon afbakken zodat je die bovenop kunt leggen als een soort deksel. Of gewoon een flinke dot slagroom als ‘deksel’

Geef een reactie