Geitenkaas salade

Compenseren kun je leren! Na het gourmetten van gisteren was ik toe aan een portie vitamines. Nou ja.. eerlijk. Mijn lijf was toe aan een gezonde ‘skinny’ maaltijd daar ik nog steeds probeer iets aan mijn summer body te doen. In het kader van beter laat dan nooit 🙂

Dit recept is een topper en maak ik al jaren. En een van de weinige recepten die ik niet aanpas of mee blijf experimenteren. Hij is gewoon GOED!

Het recept is voor 1 persoon en aardig grote hoeveelheid. Dit omdat het mijn diner is en ik probeer in de avond verder niet meer te eten. Lees: Met honger de koelkast in te duiken.

benodigdheden voor de salade:
  • 1 grote plak geitenkaas, te vinden bij de verse kaas.
  • 1 zakje gemengde krulsla
  • 1 paprika
  • 1/4 komkommer
  • 7 cherry tomaatjes
  • 1/2 rode ui
  • handje walnoten
  • honing
  • oregano
benodigdheden voor de dressing:
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 1/2 theelepel honing
  • verse peper
bereidingswijze:

• Verwarm de oven voor op 210 graden en doe de plak geitenkaas in een kleine ovenschaal. Je kunt onder de geitenkaas een stukje bakpapier leggen. Leg de cherrytomaten erbij en de walnoten.
• Doe de sla op een bord en leg hierop de paprika en komkommer. Deze snij ik klein of met een kaasschaaf schaaf ik plakken van de komkommer. Snij de rode ui in halve ringen en verdeel deze ook over de sla.
• Doe de geitenkaas in de oven voor ongeveer 5-7 minuten. Zeker niet te lang, dan kan hij korrelig worden.
• Doe alle ingrediënten voor de dressing in een bakje en meng dit goed.
• Leg de geitenkaas als deze klaar is op de salade. Verdeel wat honing erover en voeg de oregano naar smaak toe.
• Besprenkel de salade met de dressing en maak eventueel af met wat verse peper.

Eet Smakelijk!

Geef een reactie