Easy pasta met roomsaus

Deze easy pasta met roomsaus is heerlijk en lekker als ‘fastfood’. Heb je geen zin om te koken maar wel zin in wat lekkers? Dan is dit je recept!

Ooit hebben we ons eraan gewaagd om zelf verse pasta met vulling te maken. Heerlijk, maar een tijdrovend werkje! De pasta’s uit de supermarkt zijn een prima alternatief voor de avonden dat je geen zin hebt om uren pasta te maken 🙂

De kracht van dit recept ligt bij de knoflook, laat deze dus vooral niet weg! Als je de saus laat pruttelen is dit echt een smaakmaker, de saus wordt een beetje fluweelachtig en vol van (knoflook) smaak. Je leest het al… ik ben fan! Een recept met weinig moeite en lekker resultaat!

benodigdheden:
  • Verse pasta met vulling naar keuze
  • Flesje kookroom
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • Bakje hamreepjes
  • 1 zakje rucola
  • verse peper
  • Parmezaanse kaas
bereidingswijze:

• Pers de knoflook en doe deze in een steelpannetje met wat olijfolie.
• Doe hierbij de ui en roer dit even door.
• Voeg de hamblokjes toe en de kookroom. Laat dit 20 minuten pruttelen op een laag vuurtje met de deksel op de pan.
•  Kook de pasta gaar en giet af.
• Na de 20 minuten kijk je even of de saus een beetje ingekookt is. Is dit niet het geval? Kook het dan nog heel even zonder deksel zodat er wat water verdampt.
• Voeg de pasta toe aan de saus en maak af met verse peper en een handje parmezaan.
• Serveer op een bedje van rucola en breng eventueel op smaak met extra peper en zout.

 

 

Geef een reactie