Courgette Carpaccio

Deze courgette carpaccio is erg simpel maar super gezond en qua smaak echt heerlijk.
Het is een top gerecht met veel smaak en je krijgt meteen veel groenten binnen. En ben je zwanger of komt er iemand eten die zwanger is? Hoe leuk is het dan om alsnog carpaccio op het menu te hebben staan!

Benodigdheden 2 personen:
  • Pakje rauwe ham
  • 1 courgette
  • zongedroogde tomaten
  • stuk Parmezaanse kaas
  • handje pijnboompitten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • rucola
Bereidingswijze

Was de courgette en snij dunne plakjes met een kaasschaaf van de courgette. Zo krijg je mini rondjes courgette die je straks mooi kunt verdelen over de borden. Doe de olijfolie in een bakje en knijp daar de knoflook in uit, maak dit op smaak met peper.
Marineer de plakjes courgette in het mengsel en laat even staan.
Snij ondertussen de zongedroogde tomaten in repen en bak de pijnboompitten in een kleine koekenpan. Snij van de Parmezaanse kaas mooie stukjes die je straks over de carpaccio kunt verdelen.

Leg op een bord de gemarineerde courgette plakjes in een mooi rondje verdeeld over twee borden. Leg hierop de zongedroogde tomaten, de rauwe ham in stukjes, de pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Leg wat rucola in het midden en strooi nog wat peper en zout over de carpaccio.

 

Geef een reactie