Chocolade Kruidnootrotsjes

Aangezien de pepernoten al een hele tijd in de winkel liggen en de herfst nu echt is begonnen kan ik me niets fijners voorstellen dan typisch herfstige smaken gecombineerd met pepernoten en chocolade.

Deze chocolade rotsjes zijn echt easy peasy te maken en zo lekker! En een heel groot voordeel: door de chocolade ‘sluit’ de kruidnoot af waardoor deze lekker knapperig blijft. Dus mocht je je kunnen inhouden en niet al je rotsjes tegelijk op eten, dan kun je ze gerust nog bewaren!

Benodigdheden voor 14-16 choco rotsjes

 • 200 gram pure chocolade (of melk of wit, kies vooral waar jij blij van wordt!)
 • 200 gram kruidnoten
 • halve theelepel met koek/speculaaskruiden. Heb je dit niet? Kaneel is ook erg lekker erdoor.
 • 1 mandarijn + een rasp

Aan de slag:

 1. Zet een pan op het vuur met een klein laagje water en doe hier een vergiet in. Hierin kun je een schaaltje zetten (glas/aardewerk) die dan het water niet raakt. Enen laagje water van 2 cm is vaak al voldoende. Heb je geen vergiet of niet de juiste maat? Dan kun je de chocolade ook in de magnetron smelten. Steeds een minuutje op de hoogste stand, even roeren en als het weer nodig is weer terug in de magnetron.
 2. Breek de chocolade in stukjes en doe deze in de kom en roer totdat de chocolade gesmolten is.
 3. Haal de gesmolten chocolade van het vuur en doe er de koekkruiden door en rasp de schil van de mandarijn en roer dit door de chocolade.
 4. Voeg als laatste de kruidnoten toe en zorg dat alle nootjes onder de chocolade zitten.
 5. Leg een bakpapier op het aanrecht of op een snijplank en pak 2 lepels erbij. Schep een paar kruidnoten op het pakpapier als een soort hoopje. Je kunt de vorm zelf een beetje aanpassen met de lepels maar in mijn ogen hoeft dit niet perfect.
 6. Doe dit tot het gehele mengsel op is en je allemaal rotsjes hebt!
 7. Laat de chocolade kruidrotsjes op het aanrecht afkoelen en opstijven, dit duurt ongeveer 2-3 uur. Bewaar de rotsjes in een goed afgesloten bak voor maximaal 7 dagen.

Geef een reactie