Borrelplankje La France

Afgelopen jaar waren wij in een heuse Abdij in Frankrijk op vakantie. In de Abdij worden vaak kookworkshops gegeven en de keuken was voor mij dus geweldig. Wat hebben we hier genoten. Omdat op vakantie alles lekker is hoe simpel ook, maakte ik dit snelle borrelplankje.

Links op de foto:

Canapés met room en gerookte zalm.
Deze canapés kocht ik zo in de supermarkt, al zijn ze zelf ook easy te maken. Ik vond een bakje room in de koelkast en heb deze  op smaak gemaakt met peper en zout. Ga je op pad voor dit recept? Koop dan heerlijke verse roomkaas of maak deze zelf. Leg wat gerookte zalm op de canapé en leg hier wat room op en maak af met wat citroenrasp.

Midden op de foto:

Snij een lekker fuet of andere worst in dunne plakken en leg deze samen met wat frisse groenten en een bakje goede olijven op je borrelplank.

Rechts op de foto:

Geitenkaas hapjes
Snij een stokbrood in dunne plakken en leg deze op een bakplaat. Op de foto gebruik ik een rol geitenkaas met korst, hou je hier niet van? Koop dan gewoon de soort die je lekker vind of gebruik parmazaanse kaas. Bestrooi de plakken geitenkaas met flink wat honing en oregano. Zet de stokbroodjes even onder de hete gril  zodat de geitenkaas zacht wordt en het brood knapperig.

Bon Appetit!

Geef een reactie