Appel havermout

Elke ochtend rent er hier in huis een klein stuiterballetje. ‘Havermoutje etennnnn’.
Na dagen en weken havermout als ontbijt zijn de meningen hier in huis verdeeld.

Manlief wilt graag de naturel-bijna-brinta versie, ik het liefst met het hele circus erop en eraan. De peuter vindt het allemaal goed, als er maar havermout in zijn schaaltje zit!

Voordeel van dit ontbijt is dat het goed vult en super gezond is! Het lijkt wat extra werk, maar terwijl dit op het vuur staat maak ik de lunch klaar en dekt mini de tafel.

benodigdheden 2/3 personen:
  • Havermout ongeveer 40 gram per persoon
  • 150 ml melk per persoon 
  • 1 appel
  • twee eetlepels geraspte kokos
  • 3 eetlepels rozijnen
  • 1 theelepel kaneel
  • optioneel: honing
bereidingswijze:

• Doe de melk en havermout in de pan en roer dit goed door.
• Rasp de appel met schil en al en leg dit even apart.
• Breng de havermout al roerend aan de kook. Ik roer af en toe de pan goed door en vis ondertussen mijn kind uit de lunch trommel van zijn vader, zet koffie voor die vader en geef de kat te eten.
Dus neem deze taak niet te nauw 🙂 Mocht hij te erg zijn ingekookt, giet er dan wat water of melk bij!
• Voeg als het de juiste dikte heeft de appel, kokos, kaneel en rozijnen toe.
• Roer goed door en serveer de havermout lekker warm!

Geef een reactie