Pindarotsjes met rozijnen

on

Chocolade… Ik hartje chocolade. Heel erg.

Ik geloof echt dat ik veel dingen zou kunnen missen maar chocolade is daar er echt niet een van. Snoep en koek hebben wij (bijna) nooit in huis maar als er geen chocolade is dan word ik aardig zenuwachtig. Je kunt met chocolade zo veel maken. Lekker warme chocolade melk, chocolade mousse, een reep chocolade met versiersels en je kunt het schaamteloos in je ontbijt doen. Whoooop! Ik ben fan!

Deze pindarotsjes zijn mega lekker, makkelijk te maken en vullen ook nog eens goed. Je kunt er natuurlijk van alles doorheen doen maar hier mijn ‘standaard’ recept.

benodigdheden:
  • 2 flinke (200 gram) repen pure chocolade (ong. 400 gram totaal)
  • 5 eetlepels rozijnen
  • 7 eetlepels ongezouten pinda’s
bereidingswijze:
  1. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Ik doe dit altijd met een vergiet in een pan. Je laat een klein laagje in de pan met kokend water lopen, zet je vergiet erop en deksel erop. Kookt het water? Plaats dan je bakje met stukken chocolade in je vergiet. Zorg dat de bodem het water niet raakt! Laat het langzaam smelten, beter wat langzamer dan verbrande chocolade.
  2. Laat de rozijnen wellen in lauw water.
  3. Haal de bak met gesmolten chocolade van het vuur en giet de rozijnen af. Voeg de pinda’s en rozijnen toe en roer dit door de chocolade.
  4. Bekleed een bakblik met bakpapier en stort je mengsel hierin. Smeer het uit met een lepel en zorg ervoor dat  het mengsel ongeveer 2-3 cm dik is.
  5. Laat je pindarotsjes opstijven in de koelkast voor ongeveer 2 uur.
  6. Snij de plak chocolade en stukken van ongeveer 2 bij 3 centimeter.
  7. Bewaar de pindarotsjes in de koelkast. Ze zijn ongeveer 2 weken houdbaar!

Geef een reactie