Pepernoten fudge met mandarijn

Deze easy pepernoten fudge is nogal top al zeg ik het zelf. Gezien de voorraad pepernoten in huis en mijn streven om wat aan mijn goede voornemens te doen, ben ik op zoek naar manieren om van die rakkers af te komen. De peuter en de mister helpen uiteraard een handje daarmee. Ze zijn de beroerdste niet 😉

Fudge is makkelijk zelf te maken en heeft een vrij hoog wauw gehalte! Zeker eens de moeite dus om deze te maken. Je kunt er echt van alles doorheen doen als de basis maar gelijk blijft. Heb je zelf geen inspiratie? Believe me, na dit goed gelukte recept van vandaag komen er nog veel meer varianten op Ik ❤ eten.

Uit dit recept haal je ongeveer 20-25 stukjes. Ik snij ze niet zo heel groot omdat het erg machtig is. Perfect dus om uit te delen of voor een verjaardag!

benodigdheden:
  • 1 blikje (397 gram)  gecondenseerde melk (dit vind je bij de koffiemelk in de supermarkt)
  • 400 gram pure chocolade (ik gebruik Verkade)
  • 3 mandarijnen
  • 125 gram pepernoten + extra ter decoratie
  • 1 theelepel koekkruiden (deze staat in de supermarkt tussen de kruiden)
bereidingswijze:
  1. Bekleed een kleine vorm (ong 20×12) met bakpapier.
  2. Verwarm op een laag vuur in een steelpannetje het blikje gecondenseerde melk. Zet het vuur niet te hoog, liever wat rustiger dan dat je de melk en chocolade verpest.
  3. Snij of breek grove stukken van je chocolade en voeg deze toe aan de melk.
  4. Roer dit goed en wacht tot de chocolade smelt, let op dat je deze niet te warm maakt!
  5. Was en rasp ondertussen de mandarijnen. Let op, de smaak proef je best goed dus wees niet te enthousiast. Een theelepel is voldoende, naar smaak kun je altijd meer of minder toevoegen.
  6. Als de chocolade gesmolten is voeg je de theelepel koekkruiden toe en roer dit goed door.
  7. Zet het vuur uit en voeg de pepernoten en mandarijnrasp toe.  Roer dit goed en vlug door je mengsel.
  8. Stort het mengsel in je bakvorm en druk met een spatel of lepel een beetje aan en zorg dat je het goed verdeelt.
  9. Strooi er wat extra rasp over en druk de overige pepernoten in het mengsel.
  10. Laat 1 uur afkoelen op het aanrecht en zet vervolgens nog 2 uur in de koelkast.
  11. De fudge is ongeveer een week goed te houden in een goed afgesloten bak in de koelkast, mocht je in staat zijn niet de hele bak in 1 keer op te eten 🙂

2 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Petra schreef:

    Volgens mij heeft iemand jouw recept 1 op 1 gekopieerd en op internet gezet.
    Google pepernotenfudge met mandarijn.

    1. Manon ten Hove schreef:

      Beste Petra,

      Wat fijn dat je het aangeeft! Mocht je Boost Your Health bedoelen, dit klopt! Ik werk met hun samen.
      Bedankt voor het opletten, en hopelijk heb je de fudge gemaakt 🙂 Hij is heerlijk haha.

      Groetjes Manon

Geef een reactie