Courgetti met kip en tapenade

on

Pasta zonder pasta! Wat is deze courgetti met kip en tapenade lekker!
Ik weet het… al die mensen die niet normaal spaghetti eten en van bloemkool pizza maken (NOOIT DOEN) het lijkt zo stom en overdreven. Maar deze courgetti is echt mega lekker en dus ook gezond! Mocht je een keer voor een gezonder alternatief willen gaan maak deze dan een keertje. En het mooiste van alles, de peuter trapte er volkomen in 🙂

Een tijdje terug ging ik vol goede moed voor sperziebonen naar de winkel. Eenmaal thuis kwam ik erachter dat ik van alles bij me had behalve dus mijn sperziebonen. Story of my life.
Aangezien het al laat was, de peuter als een verveelde puber Paw Patrol lag te kijken en ik zelf ernstig toe was aan een goed boek naast de kachel ging ik niet meer op pad.

Door mijn gezonde manie die een week duurde had ik van alles in huis, waaronder veel courgette en sla. Om dit enigszins smakelijk te maken ging ik op zoek in de koelkast. Daar vond ik nog 2 plakken rauwe ham, een tomaten tapenade uit het kerstpakket en in de vriezer lag nog kip! Parmezaanse kaas hebben wij altijd in huis dus ik had een maaltijd. En eentje om zeker nog eens te maken!

wat heb je nodig voor 2 volwassenen en een mini:
 • 2 courgettes
 • 1 potje rode tapenade
 • 2 kipfilets
 • zakje gemende rucola melange
 • paar plakken rauwe ham (beetje dikke plakken)
 • flinke hand Parmezaanse kaas
 • peper en zout
aan de slag:
 1. Snij de kipfilet in blokjes en doe deze in een kom met 2 eetlepels tapenade. Roer goed door en laat even staan.
 2. Was de courgette en maak met een kaasschaaf dunne plakken. Leg deze op elkaar zodra je ze afsnijd. Het midden van de courgette kun je niet goed gebruiken, zodra de plakken niet soepel meer eraf gaan kun je de rest van de courgette even apart leggen.
 3. Snij de stapeltjes courgette in de lengte in dunne repen, een soort spaghetti slierten dus 🙂
 4. Zet een grote wok op het vuur en doe hier wat olijfolie in. Bak de kipstukjes zachtjes gaar.
 5. Kook ondertussen wat water om de courgette even in te koken. Zodra de kip gaar is doe je de courgette voor 1 minuutje in de pan met kokend water. Giet de courgette af en laat even uitlekken.
 6. Zet ondertussen en pan op het vuur om de rauwe ham in te bakken, bak deze tot hij lekker knapperig is.
 7. Alle ingrediënten zijn nu gekookt en gebakken. Zet de wok weer op het vuur en doe de courgette bij de kip. Meng dit goed door elkaar en voeg de rest van de tapenade toe.
 8. Zodra dit mengsel goed is gemengd leg je op de borden een flinke hand sla. Hierop schep je het courgetti kip mengsel en leg de plakken rauwe ham erboven op. Maak af met een goede hand Parmezaanse kaas en peper en zout.

Eet smakelijk!

Geef een reactie