Kerst fudge met witte chocolade, cranberry en pistachenoten

Eigenlijk heeft deze fudge geen introductie nodig! Wil je wat lekkers bij de koffie of ‘moet’je wat maken? Dan is deze fudge echt een topper. Hij ziet er mooi uit, smaakt geweldig en geeft gelijk XL Kerstgevoel. En geloof me, dit is zo snel en makkelijk om te maken. Ja zelfs als je niet vaak kookt!

Het komt erop neer dat je chocolade smelt in gecondenseerde melk en daarbij de ingrediënten doet en het dan in een bakblik stort! Hoe easy mag het zijn! Dan alleen nog even laten opstijven. Reken die tijd dus mee!

Hou je niet van witte chocolade of wil je graag meerdere soorten maken? Gebruik dan de helft van het blikje gecondenseerde melk en doe in de ene helft 200 gram witte chocolade en de andere helft 200 gram pure chocolade. Dan de ingrediënten verdelen en je hebt voor iedereen wat lekkers!

benodigdheden:
  • 1 blikje (397 gram)  gecondenseerde melk (dit vind je bij de koffiemelk in de supermarkt)
  • 400 gram witte chocolade (ik gebruik Verkade)
  • 1 theelepel koekkruiden (deze staat in de supermarkt tussen de kruiden)
  • 100 gram cranberry’s
  • 100 gram pistache nootjes
  • 1 theelepel vanille extract
bereidingswijze:
  1. Bekleed een kleine vorm (ong 20×12) met bakpapier.
  2. Verwarm op een laag vuur in een steelpannetje het blikje gecondenseerde melk. Zet het vuur niet te hoog, liever wat rustiger dan dat je de melk en chocolade verpest.
  3. Snij of breek grove stukken van je chocolade en voeg deze toe aan de melk.
  4. Roer dit goed en wacht tot de chocolade smelt, let op dat je deze niet te warm maakt!
  5. Als de chocolade gesmolten is voeg je de theelepel koekkruiden toe en roer dit goed door.
  6. Voeg de pistachenoten en cranberry’s toe en roer deze goed door.
  7. Stort het mengsel in je bakvorm en druk met een spatel of lepel een beetje aan en zorg dat je het goed verdeelt.
  8. Strooi er de kokosrasp over en druk zachtjes aan. Je kunt ook wat extra cranberry’s en nootjes erover strooien nog als je dat wilt.
  9. Laat 1 uur afkoelen op het aanrecht en zet vervolgens nog 2 uur in de koelkast.
  10. Snij de fudge met een scherp mes in kleine blokjes. Je kunt de fudge het beste voor serveren heel even uit de koelkast halen dan is hij niet zo koud/hard.
  11. De fudge is ongeveer een week goed te houden in een goed afgesloten bak in de koelkast, mocht je in staat zijn niet de hele bak in 1 keer op te eten 🙂

Geef een reactie