Salade parmaham

Salades. In de zomer kunnen we er geen genoeg van krijgen! Echter na een tijdje ben ik ze een beetje zat.
Toen besloot ik deze salade te maken en ik was weer om! Heerlijk als bijgerecht, lunch of met een knapperig brood als diner.

Benodigdheden:
  • Zakje rucola 75 gram
  • 1 bol mozzarella
  • Pakje Serranoham
  • Handjevol tomaatjes
  • Halve komkommer
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • optioneel: aardbeien
Bereidingswijze:

Doe de rucola in een kom en giet hier 1 eetlepel balsamico azijn over. Hussel dit goed met je handen of bestek.
Snij de tomaatjes door de helft en de komkommer in plakken. Leg dit op de rucola.
Scheur de mozzarella en serranoham in stukken en leg deze als topping op de salade. Verdeel de overgebleven balsamico en olijfolie over de salade en maak af met wat zout en flink peper. Heb je geen aardbeien allergie? Dan zijn aardbeien in dit recept ook een super toevoeging!

 

 

Geef een reactie