Pepernoten fudge met mandarijn & schuimpjes

Deze easy pepernoten fudge met mandarijn is grandioos! Fudge is makkelijk zelf te maken en heeft een vrij hoog wauw gehalte! Zeker eens de moeite dus om deze te maken. Je kunt er echt van alles doorheen doen als de basis maar gelijk blijft. Perfect voor de intocht van Sinterklaas of lekker voor bij de koffie met pakjesavond. Of gewoon heerlijk voor jezelf bij de koffie.

Uit dit recept haal je ongeveer 20-25 stukjes. Ik snij ze niet zo heel groot omdat het erg machtig is. Perfect dus om uit te delen.

benodigdheden:
  • 1 blikje (397 gram) gecondenseerde melk (dit vind je bij de koffiemelk in de supermarkt)
  • 400 gram pure chocolade (ik gebruik Verkade)
  • 3 mandarijnen
  • 125 gram pepernoten + extra ter decoratie
  • 1 zakje schuimpjes
  • 1 theelepel koekkruiden (deze staat in de supermarkt tussen de kruiden)
bereidingswijze:
  1. Bekleed een kleine vorm (ong 20×12) met bakpapier.
  2. Doe de gecondenseerde melk in een steelpannetje en verwarm dit op laag vuur. Zet het vuur niet te hoog, liever wat rustiger dan dat je de melk en chocolade verpest.
  3. Snij of breek grove stukken van je chocolade en voeg deze toe aan de melk.
  4. Roer dit goed en wacht tot de chocolade smelt, let op dat je deze niet te warm maakt!
  5. Was en rasp ondertussen de mandarijnen. Let op, de smaak proef je best goed dus wees niet te enthousiast. Een theelepel is voldoende, naar smaak kun je altijd meer of minder toevoegen.
  6. Als de chocolade gesmolten is voeg je de theelepel koekkruiden toe en roer dit goed door.
  7. Zet het vuur uit en voeg de pepernoten en mandarijnrasp toe. Roer dit goed en vlug door je mengsel.
  8. Stort het mengsel in je bakvorm en druk met een spatel of lepel een beetje aan en zorg dat je het goed verdeelt.
  9. Leg op de bovenkant lekker veel schuimpjes en druk deze zachtjes in de fudge.
  10. Strooi er wat extra rasp over en druk de overige pepernoten tussen de schuimpjes in het mengsel.
  11. Laat 1 uur afkoelen op het aanrecht en zet vervolgens nog 2 uur in de koelkast.
  12. De fudge is ongeveer een week goed te houden in een goed afgesloten bak in de koelkast, mocht je in staat zijn niet de hele bak in 1 keer op te eten 🙂

One Comment Voeg uw reactie toe

  1. Henk Van middelaar schreef:

    Het ziet er weer heerlijk uit, proeven heb ik nog niet gedaan, ko t nog lieve dochter van me xxx

Geef een reactie