Pasta salade met zalm en groene groenten

on

De zon schijnt weer vaker en dan krijg ik altijd zin om meer groen te eten! Wil je eens afwisselen met je salades of pasta’s? Maak dan deze heerlijke salade vol met lente groenten en een stevige bite door de (spelt) pasta.  Gegarandeerd een succes en de restjes kunnen mee naar het werk!

Voeg aan deze salade ook gerust andere groenten toe, wellicht heb je nog sperziebonen of courgette over? Nog lekkerder is de salade met een noten of pitten erdoor, kies dan voor pijnboompitjes of zonnebloempitten of kies voor wat walnoten.

Voor de dressing gebruik ik zelf een staafmixer, heb je deze niet? Snij dan de dille heel fijn en pers de knoflook. roer dit goed door elkaar met peper/zout en olijfolie. 

Nodig voor 2 flinke salades:
  • 200 gram spelt of volkoren penne
  • 5 grote handen verse gewassen spinazie
  • 200 gram griekse yoghurt (10% vet)
  • 1 kleine rode ui
  • 100 gram groene asperge tips (of haricots verts mocht je geen asperges lusten)
  • 3 takjes verse dille
  • 150 tot 200 gram warm gerookte zalm (te koop bij de supermarkt)
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 citroen
  • verse peper&zout
aan de slag:
  1. Kook de pasta volgens de verpakking in een pan met ruim water.
  2. Snij de rode ui in halve ringen en doe in een bakje. Vervolgens giet je over de ui warm of kokend water. Dit laat je staan tot de rest van het gerecht klaar is.
  3. Blancheer de asperges een minuut in een zeef bovenop de pasta en laat ze in de zeef uitlekken.
  4. Doe de griekse yoghurt in een diepe bak of een mengbeker van de staafmixer. Doe hier de knoflook in grote stukken bij, de dille, olijfolie en verse peper en zout. Pureer het tot een glad geheel en zet de dressing even apart zodat de knoflook goed in kan trekken.
  5. Verdeel de spinazie over 2 borden en schep er alvast 1/4 van de dressing over. De rest van de dressing gaat door de pasta straks.
  6. Giet de pasta af (want ondertussen zal die wel klaar zijn gok ik zo) en doe terug in de pan. Giet er dan gelijk de dressing over en roer dit er lekker doorheen zodat de dressing warm wordt (en de knoflook iets minder scherp)
  7. Gril in een (gril)pan op middelhoog vuur de asperges even aan voor een knapperig effect. rond de  3 minuten (totaal) is vaak al voldoende, ze moeten niet te slap worden.
  8. Giet de rode ui af en verdeel de gebakken asperges en ui over de borden. Je hebt nu een laagje van spinazie, pasta, asperge en rode ui.
  9. Verdeel als laatste de gerookte zalm over de salades en eventueel wat noten&pitten.
  10. Bestrooi de salade met verse peper en serveer met een partje citroen erbij. Het is vaak erg lekker om deze over de salade uit te knijpen voor een frisse smaak.

Ga je de salade maken? Laat mij dan vooral weten wat je ervan vindt en gebruik de #ikhartjeeten

Eet Smakelijk!

 

Geef een reactie