Cranberry Kerstfudge

Afgelopen week maakte ik, na het succes van de pepernoten fudge, een aantal andere combinaties. Deze fudge met cranberry, gezouten amandelen, sinaasappel en pure chocolade is oprecht heerlijk! Hij is echt Kerst-achtig maar niet zo mega mega zoet als de andere variant. De combinatie van de frisse cranberry’s en sinaasappel met de volle pure chocolade smaak is heel fijn.
Ik heb 2 varianten gemaakt. Hier vind je mijn andere variant.

TIP: Met 1 blikje gecondenseerde melk kun je ook beide fudges maken. Gebruik van van de pure en melk chocolade voor beide recepten maar 200 gram.

Fudge is makkelijk zelf te maken en heeft een vrij hoog wauw gehalte! Zeker eens de moeite dus om dit te maken. Je kunt er echt van alles doorheen doen als de basis maar gelijk blijft. Heb je zelf geen inspiratie? Believe me, na dit goed gelukte recept van vandaag komen er nog veel meer varianten op ikhartjeeten.nl

Uit dit recept haal je ongeveer 20-25 stukjes. Ik snij ze niet zo heel groot omdat het erg machtig is. Perfect dus voor bij de koffie met de kerstdagen of voor het toetjes buffet!

BENODIGDHEDEN:

  • 1 blikje (397 gram)  gecondenseerde melk (dit vind je bij de koffiemelk in de supermarkt)
  • 400 gram pure chocolade (ik gebruik Verkade)
  • 1 theelepel koekkruiden (deze staat in de supermarkt tussen de kruiden)
  • 2 handjes cranberries
  • 2 handen gezoute, geroosterde amandelen
  • 1 theelepel sinaasappelrasp

BEREIDINGSWIJZE:

• Bekleed een kleine vorm (ong 20x12cm) met bakpapier.
• Verwarm in een steelpannetje het blikje gecondenseerde melk. Zet het vuur niet te hoog, liever wat rustiger dan dat je de melk en chocolade verpest.
• Snij of breek grove stukken van je chocolade en voeg deze toe aan de melk.
• Roer dit goed en wacht tot de chocolade smelt, let op dat je deze niet te warm maakt!
• Als de chocolade gesmolten is voeg je de theelepel koekkruiden toe en roer dit goed door.
• Rasp van de schil van een sinaasappel ongeveer een theelepel rasp
• Zet het vuur uit en voeg de sinaasappelrasp, cranberries en amandelen toe.  Roer dit goed en vlug door je mengsel.
• Stort het mengsel in je bakvorm en druk met een spatel of lepel een beetje aan en zorg dat je het goed verdeelt.
• Breek de kerstkransjes en druk ze in de fudge. Decoreer de bovenkant met de stukken

One Comment Voeg uw reactie toe

Geef een reactie