Banaan havermout muffins met notenpasta

Dit lijken toch net kleine gebakjes? Deze banaan havermout muffins zijn echt ontzettend lekker en makkelijk gemaakt. Perfect voor bij een kopje koffie of mee in de broodtrommel voor het 10 uurtje voor de kinderen of naar je werk.

Deze banaan havermout muffins vries je ook makkelijk in waardoor ik het recept verdubbel en zo maar één keer in de keuken sta en er zo weer twee weken plezier van heb.

Extra tip: ook lekker als ontbijt met een flinke schep kwark of yoghurt en blauwe bessen of lekker nog warm uit de oven en dan een laagje pindakaas erop.

Benodigdheden voor +/- 10 muffins

  • 100 gram havermout
  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel notenpasta of pindakaas
  • handje pecannoten/walnoten
  • handje rozijnen
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 dopje vanille extract

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe alle ingrediënten behalve de pecan/walnoten en rozijnen in de blender en mix het mengsel tot het dik en romig is.
  • Vet een cupcake bakblik in of zet de cupcake papiertjes klaar
  • Doe de rozijnen door het beslag en meng dit met een lepel goed door.
  • Schep het beslag in je cupcake blik en leg op elke muffin wat noten bovenop als je dit lekker vindt.
  • Bak de banaan havermout muffins met notenpasta af in ongeveer 15-18 minuten.
  • Laat ze afkoelen en verwijder het bakblik of de papiertjes.
  • De muffins zijn ongeveer 5 dagen in de koelkast te bewaren in een afgesloten Tupperware bak of vries gelijk de helft in! Dan blijven ze ongeveer een maand lekker nog.

Geef een reactie