Zalmtimbaaltje gevuld met garnalen

Krijg je dit weekend mensen te eten? Of wil je gewoon samen lekker thuis ‘uit’ eten? Dan zijn deze zalmtimbaaltjes gevuld met garnalen je redding! Ze zijn gezond (volgens mijn maatstaven), makkelijk en een echte eye catcher.

Zo in februari is het weer tijd om weer wat feestelijks te maken lijkt me zo! EINDELIJK zit die walgelijke januari maand erop. Ik heb het altijd zwaar in die maand, geen idee waarom maar kruip het liefst gewoon een maand in bed en stop mij vol met chocolade en friet. Dus als jullie me ooit kwijt zijn in die maand, dan weet je dat ik een kilo of 4 in bed lig aan te komen 🙂

benodigdheden voor 4 timbaaltjes:
  • 1 pakje gerookte zalm ongeveer 200 gram
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 1 avocado
  • 1 citroen
  • 1/2 komkommer
  • 1 kleine rode ui
  • paar takjes dille
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • paprikapoeder, zout en peper
bereidingswijze:

• Snij de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep het ‘vruchtvlees’ uit de schil en snij deze fijn. Besprenkel direct met wat sap uit je citroen. (zo voorkom je dat hij vies bruin wordt) Doe in een ruime kom.
• Snij de helft van de rode ui fijn en meng dit door de avocado.
• Meng in een klein bakje de mayonaise, ketchup en een snuf paprika poeder. Je mixt dit tot het de kleur heeft van cocktailsaus. Hou een klein beetje apart.
• Doe de saus en garnalen in de kom bij de avocado en meng alles goed door elkaar. Maak de inhoud van je timbaaltje af met wat verse dille en peper en zout.
• Snij de komkommer met een kaasschaaf in lang linten en drapeer ze zoals op de foto. Ik gebruikte halve linten zodat ze mooi blijven ‘ staan’.
• Leg in een klein bakje wat plakken zalm, zorg dat alle kanten goed bedekt zijn. Dit druk je een beetje aan en verdeel de vulling over de bakjes. Druk goed aan en vouw de bovenkant dicht. Zo heb je een timbaaltje op zijn kop in ja bakje zitten. Dit zet je even in de koelkast zodat hij een mooie vorm krijgt en niet direct instort zodra je hem neer zit.
• Leg je timbaaltje op de komkommer linten en maak af met wat rode ui en verse dille. Eventueel een aanrader erbij zijn pijnboompitjes!

TIP: Doe wat cocktailsaus in een klein diepvrieszakje en knip er een puntje vanaf. Zo heb je een kleine spuitzak om je bord mee te decoreren.

 

Geef een reactie