Winterse ovenschotel

Herfst! Vandaag zaten wij lekker binnen bij de houtkachel. Muziekje aan en de regen en wind tegen de ramen. Heerlijk!

Dit betekende ook dat ik met mini op de fiets door de regen moest voor onze boodschappen. Om dit te vermijden had ik een top ovenschotel bedacht met spullen uit mijn koelkast. Echter lagen er 3 pompoenen mij aan te loeren al de hele week.
Dus hop, laarzen aan en de regen in.  En alsnog ingrediënten verzinnen om bij de pompoen te eten.

Dit is een heerlijk en makkelijk recept en een manier om eens spruitjes anders te eten dan tot snot gekookt. En hou je niet van spruiten? Of je kinderen niet? Meng ze dan even door de ui of knoflook poeder, geen kind die nog proeft wat erin verscholen zit!

Heb je haast of gewoon geen zin in koken? In de supermarkt verkopen ze pompoen al geschild en in stukjes in een zakje en spruiten kun je al schoongemaakt kopen. Zo ben je helemaal in 5 minuten klaar!

Benodigdheden 4 personen:
  • 1 zakje krieltjes met schil van 600 gram
  • 1 kleine pompoen
  • 500 gram spruiten
  • 4 saucijzen of andere worst soort
  • 3 takjes tijm
  • 4 tenen knoflook in de schil
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel djinten (gemalen komijnzaad)

BEREIDINGSWIJZE:

• Verwarm de oven voor op 225 graden.
• Maak de spruiten schoon en was ze goed. Doe ze alvast in een braadslee of ovenschaal.
• Schil de pompoen en snij deze doormidden, verwijder de zaden en snij in stukken.
• Doe ze in een aparte kom en meng met de djinten en paprika poeder. Hussel goed om met wat olijfolie erbij en doe ze bij de spruiten.
• Was de krieltjes met schil en al en snij in partjes of 4e. Hussel ze goed om met olijfolie en zeezout en doe ze in de ovenschaal erbij.
• Leg de worsten op de groentes en maak af met de takjes tijm en de knoflook. Door de schil om de knoflooktenen te laten worden deze als het ware gepoft, je kunt ze eventueel gewoon eten.
• Hussel alles goed door met flink wat olijfolie, peper en zout.
• Bak het geheel in ongeveer 25 minuten gaar en meng af en toe goed door zodat alle kanten even gaar worden.

Geef een reactie