Tropische Pancakes

Jaaaaaaaa! HOI ZON! Tijd voor deze tropische pancakes!
Hoe fijn! De zon laat zich weer af en toe stiekem zien. Ik ben als een kind zo blij, en dat moesten we deze week vieren.
Deze pancakes zijn een ode aan de zomer. Je vangt alvast een glimps op van de zon, de warme lucht, frisse salades en fruit. Verdorie zomer, wat ben je fijn.

Maar je bent dus ook nog niet hier. Dat geeft niks hoor, neem de tijd. We zijn allemaal weleens een beetje verlegen. Durven allemaal niet altijd onze zonnige felle kant te laten zien. Soms willen ook wij ons in een wolkje mist hullen, gewoon om even te verdwijnen en wat minder aanwezig te zijn.

Maar als je er dan bent, kom dan goed binnen. Gewoon BAM. Met al je shiney vrienden en ga er 100% voor. Ja jij zomer. Ik heb het tegen jou.
Want veel mensen kijken naar je uit hoor, gooien af en toe het raam al open om te voelen of je er bent.
Maar voel geen druk. Je komt uiteindelijk altijd, en wat je ook doet. De mensen zeuren toch.

Maar weet, dat er mensen zijn die INTENS van je genieten. Met volle tuigen en die het gevoel krijgen weer te leven zodra jij er bent.

Dus zomer, deze pancakes zijn voor jou. Tropische pancakes om alvast een vleugje zomer in huis te halen.

Nodig voor 18 pancakes vol zonnestralen:
  • 200 gram volkoren meel (gewoon bij de bakspullen te vinden)
  • 350 ml melk
  • 2 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 3 eetlepels geraspte kokos
  • 2 theelepels kaneel
  • snufje zout
  • Tropisch fruit als garnering: bijv. mango, passievrucht (tip bij de groentenboer kun je deze per stuk kopen) en kiwi.
aan de slag:

• Doe de volkoren meel in een kom. Breek de eieren en klop deze met een garde door het meel.
• Voeg de helft van de melk toe en roer dit goed door met een garde zodat je een egale massa krijgt. Zodra hij vrijwel geen klontjes meer heeft voeg je de rest van de melk toe en roer goed door. Is het voor je gevoel te dik of dun? Voeg dan melk of meel toe. Let wel op: bij pancakes is het beslag altijd wat dikker!
• Voeg de bakpoeder, kaneel, zout en kokosrasp toe en meng dit goed door het beslag.
• Bak de pancakes in een scheutje olijfolie goudbruin aan beide kanten. Draai de pancakes om als er voldoende ‘belletjes’ in je beslag zitten.
• Serveer de pancakes warm en met het verse fruit erbij gesneden. Strooi er nog wat kokos overheen en lekker wat honing!

Geef een reactie