Smoothie bowl met fruit, kokos en chocolade

Met de lente in aantocht is dit een ontbijtje om helemaal blij van te worden! Deze smoothie bowl is mega lekker en een fris begin van de dag. Om eerlijk te zijn gooi ik alles in de blender wat ik tegenkom in mijn zoektocht in de keuken s’ochtends.

Dit recept is een grote hit bij de peuter, het smaakt super lekker en door de havermout vult het ook goed. Je kunt de smoothie bowl ‘versieren’ met alles wat je maar kunt bedenken. Lekker vers fruit, noten, muslie, chocolade en wat kokos bijvoorbeeld.

Ik heb altijd een la in de vriezer vol met bevroren mango, framboos, bosbessen, avocado, kokos en ananas. En ja… ik heb een mega vriezer (jeeeeeeh). Dit is zo handig om in huis te hebben en je kunt er van alles mee maken. Ontbijtjes, taart, verse sappen en ijs. Klinkt goed toch 🙂

Ingredienten voor 3 personen:
  • 250 ml griekse yoghurt
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 4 eetlepels havermout
  • 1 glas water
  • 1 half pak ingevroren bosvruchten
  • 1 half pak ingevroren frambozen
  • 1 banaan

Als topping: 1 kiwi, stuk(je) chocolade, handje kokosrasp en wat frambozen

Aan de slag:
  1. Doe de yoghurt samen met een glas water en bevroren fruit in de blender en zet hem op een hoge stand zodat het een smeuig geheel wordt.
  2. Voeg de banaan, havermout en lijnzaad toe en meng dit nogmaals met de blender. Mocht het te dik zijn, voeg dat wat extra water toe.
  3. Schenk de smoothie in de bakjes en decoreer met vers fruit, granola, noten of kokos. Mijn tip: voeg vooral ook chocolade toe, dit maakt het extra feestelijk 🙂

Geef een reactie