Ontbijttaart met granola chocolade bodem

on

Het leven is een feestje! En daar hoort taart bij. Het liefst elke dag maar helaas is dit #strakindatbadpak technisch niet heel handig. Ik hou ervan om in het weekend uit te pakken met het ontbijt. Na jaren afbakbroodjes, een croissant en gekookt ei ben ik dit een klein beetje zat. Begrijp me niet verkeerd, zo af en toe blijft dit super lekker!! Alleen vaak voel ik mij erna niet heel fit en blijf ik de hele dag zin hebben in brood. Nu met de zomer op komst en de ochtenden met veel zon krijg ik altijd zin in frisse ontbijtjes en fruit bij mijn ontbijt.

Dit recept is de bom! Het ziet er zo feestelijk uit en mijn chocolade verslaving komt goed van pas bij dit recept. En het is gegarandeerd een succes bij kinderen! Je maakt het een dag van te voren, dus ‘ geen tijd’ is geen smoes voor deze ontbijttaart 😉

Voor dit recept heb ik 2 kleine springvormen van 14 cm gebruikt, 1 springvorm van 20 cm is ook prima! Heb je er een van 24 cm? Gebruik dan van alles iets meer of je taartje wordt wat lager.

Wat heb je nodig voor 4 personen:
  • 500 ml Griekse yoghurt 10%
  • 220 gram granola (kant en klaar of klik hier voor mijn recept)
  • 100 gram chocolade (puur het liefst)
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 dopje vanille extract
  • 1 eetlepel agave siroop of honing

voor de topping: verse frambozen, chocolade en granaatappelpitjes

Aan de slag:
  1. Voor dit recept begin ik met de gelatine, lees goed de verpakking en begin met de voorbereiding. Ik heb gelatine blaadjes gebruikt (dr Oetker) en deze week je eerst in water. Dan knijp je ze uit en verwarm je ze met een heel klein beetje water. Dan heb je vloeibare gelatine.
  2. Doe de yoghurt in een bak en giet hierbij al roerend de iets afgekoelde gelatine. Let op: Lees echt even de verpakking, dan spreekt het voor zich!
  3. Als je de yoghurt en gelatine gemengd hebt dan voeg je de vanille en agave of honing toe. Meng alles goed door en zet het yoghurt mengsel even apart.
  4. Doe de chocolade in een bakje en zet deze op de hoogste stand een minuut in de magnetron. Als hij klaar is kun je hem zo doorroeren en gebruiken.
  5. Doe de granola in een bak en schep hier de gesmolten chocolade bij en meng dit goed door.
  6. Bekleed je springvorm met bakpapier op de bodem en vet de zijkanten in. Hiervoor gebruik ik bakspray van dr Oetker.
  7. Schep het granola/chocolade mengsel in je springvorm en verdeel over de bodem en druk dit goed aan. Bij deze stap kun je eventueel extra gesmolten chocolade erover verdelen (en laat dit dan hard worden), dan blijft de bodem gescheiden van de yoghurt.
  8. Giet voorzichtig de yoghurt op de bodem en verdeel deze over de springvorm als een taart. Om hem mooi glad te krijgen kun je zacht schudden met de springvorm.
  9. Zet de taart een nacht in de koelkast zodat de yoghurt kan opstijven.
  10. Haal de taart de volgende ochtend uit de koelkast en ‘ versier’ met vers fruit en stukjes chocolade. Snij de taart in punten en je hebt een prachtig, lekker en feestelijk ontbijt!

Eet Smakelijk!

 

Geef een reactie