Hysterische Kerst fudge

Kerst is oprecht een van mijn favoriete feestdagen en ik geniet dan ook intens van deze heerlijke tijd! Hoewel ik mijzelf heb gestort in een #strakinjekerstpak regime heeft het mij er niet ervan weerhouden om alles wat kerstachtig is te gebruiken in deze fudge. Wat een feest!

Fudge is makkelijk zelf te maken en heeft een vrij hoog wauw gehalte! Zeker eens de moeite dus om dit te maken. Je kunt er echt van alles doorheen doen als de basis maar gelijk blijft. Heb je zelf geen inspiratie? Believe me, na dit goed gelukte recept van vandaag komen er nog veel meer varianten op ikhartjeeten.nl

Uit dit recept haal je ongeveer 20-25 stukjes. Ik snij ze niet zo heel groot omdat het erg machtig is. Perfect dus voor bij de koffie met de kerstdagen of voor het toetjes buffet!

Ik heb 2 varianten gemaakt! Hier vind je mijn andere variant.

TIP: Met 1 blikje gecondenseerde melk kun je ook beide fudges maken. Gebruik van van de pure en melk chocolade voor beide recepten maar 200 gram.

BENODIGDHEDEN:

  • 1 blikje (397 gram)  gecondenseerde melk (dit vind je bij de koffiemelk in de supermarkt)
  • 400 gram melk chocolade (ik gebruik Verkade)
  • 1 theelepel koekkruiden (deze staat in de supermarkt tussen de kruiden)
  • Pakje kerstkransjes naar keuze
  • 2 handjes Mini marsmellows (te vinden bij de bak spullen zoals marsepein ed)
  • 2 candy cones (kerst zuurstokken)

BEREIDINGSWIJZE:

•Bekleed een kleine vorm (ong 20x12cm) met bakpapier.
• Verwarm in een steelpannetje het blikje gecondenseerde melk. Zet het vuur niet te hoog, liever wat rustiger dan dat je de melk en chocolade verpest.
• Snij of breek grove stukken van je chocolade en voeg deze toe aan de melk.
• Roer dit goed en wacht tot de chocolade smelt, let op dat je deze niet te warm maakt!
• Terwijl de chocolade smelt doe je de candy cones in een zakje en sla deze kapot met een fles of deegroller. Doe de stukken op een snijplank. Roer de kleine splinters van de candy cone door het chocolade mengsel. Bewaar de grote stukken om zo te decoreren.
• Als de chocolade gesmolten is voeg je de theelepel koekkruiden toe en roer dit goed door.
• Zet het vuur uit en voeg de mini marsmellows toe.  Roer dit goed en vlug door je mengsel.
• Stort het mengsel in je bakvorm en druk met een spatel of lepel een beetje aan en zorg dat je het goed verdeelt.
• Breek de kerstkransjes en druk ze in de fudge. Decoreer de bovenkant met de stukken zuurstok.

One Comment Voeg uw reactie toe

Geef een reactie