Granola ontbijttaartjes

Deze granola ontbijttaartjes zijn lekker en feestelijk! Precies goed voor in het weekend dus.
Gezien de grote voorraad granola die ik pas gemaakt heb was ik helemaal gelukkig met dit recept. Je kunt deze voor het ontbijt maken of als tussendoortje.
Hoe leuk is het om te ontbijten met een ’taartje’ en nog met een beetje chocolade ook! Ik ben gelukkig 🙂

De basis voor dit recept is de granola die ik pas maakte.

Wil je echt een versie die gezonder is? Vervang dan de chocolade door kokosolie.

Benodigdheden voor 3 ontbijtcups:
  • 8 eetlepels granola
  • 6 blokjes pure chocolade (ik gebruikte verkade)
  • 5 eetlepels griekse yoghurt
  • vers fruit als topping
bereidingswijze:

• Smelt de chocolade au bain marie of gewoon in de magnetron. een of twee minuten in de magnetron is voor deze kleine hoeveelheid voldoende.
• Doe de granola in een kom en roer de chocolade erdoor. Zorg dat alle granola bedekt is met chocolade.
• Vul een cupcake vormpje of klein bakje met de granola en druk goed aan. Zorg dat je in het midden een ‘holletje’ maakt waar straks de yoghurt komt. Even aandrukken met de bolle kant van een lepel en je hebt een stevig bakje.
• Plaats je bakjes in de vorm in de koelkast voor ongeveer een half uurtje.
• Haal de granola bakjes uit de koelkast en vul deze met de griekse yoghurt. Versier met vers fruit of een beetje jam.

Top begin van je dag! Maak er wat moois van!

Geef een reactie