Borrel plank

Borreltijd. Wij houden ervan  (no shit sherlock) 
Meestal duik ik de keuken in en maak van restjes van het weekend een mooie borrelplank. Gezien mijn food minded mind weet ik stiekem al wat ik ga maken zodra ik iets over hou op vrijdag of zaterdag.
Ben je zelf geen held in het verzinnen? Hopelijk biedt mijn borrelplank wat inspiratie!

Wat zien we op de foto?

Bruschetta:
Voor de bruschetta gebruikte ik een stuk stokbrood in dunne plakken. Deze gril ik in een grilpan of de oven zodat ze lekker knapperig worden. Pel een teen knoflook en wrijf deze over de stokbroodjes. Besmeer met zachte geitenkaas, druppel er wat honing over en wat plakjes knapperige bacon. Maak af met verse peper en wat olijfolie.
Voor dit recept gebruikte ik honing uit Frigiliana en huisgerookte bacon.

Manchego kaas:
Deze heerlijk kaas kocht ik gewoon bij onze vrienden van de supermarkt. Het is een spaanse schapenkaas en ik ben fan.
Hou je van kaas maar niet te heftig? Blokjes van je eigen kaas uit de koelkast misstaan ook niet op deze plank!

Nocellara olijven:
Ik hou van olijven! Ze zijn gezond en mega lekker. En pluspunt: mini eet ze ook te graag!
Dit keer koos ik eens voor een ander soort en dat was feest.
Hou je niet van olijven? Stukjes augurk of komkommer kunnen het ‘groene’ gedeelte van deze plank ook heel goed aan.

Spaanse ham rolletjes:
Dit weekend had ik zelf kruidenroomkaas gemaakt. Samen met de spaanse ham, gebakken pijnboompitten en rucola was dat een top combi! ‘Toevallig’ geen zelfgemaakte kruidenkaas in huis of spaanse ham? Old skool ham met paturain doet de truc ook! Wel wat minder lekker natuurlijk 😉

Tortilla:
Het recept voor deze aardappel spinazie tortilla houden jullie nog tegoed. Binnenkort zal ik hem eens perfectioneren en dan vind je hier de link!

Tapenade:
Verse tapenade. Super easy om zelf te maken maar ook top te kopen op de versafdeling van de supermarkt.
Heb je tapenade over na de borrel? Rooster een speltbroodje en besmeer met de tapenade, top lunch!

Geef een reactie